5 plekken in Nederland waar het spookt!

#1 Het Huis van Johan Vlemmix, Huissen

Volgens de verhalen is een Duitse soldaat hier in de tweede wereld oorlog omgekomen door een schotwond en heeft een vrouw haar zelf hier opgehangen. Het huis was eerst van de bekende Nederlander Emile Ratelband maar na dat zijn vrouw de verhalen hoorde wilde ze het huis kwijt. Ze verkochten het huis aan Johan Vlemmix, de oud presentator van Ter land, Ter zee en in de lucht. Maar hij werd er langzaam gek van en geloofde dat het huis hem ongeluk bracht.

 

#2 Café Ilbrink, Koningschbosch

Café Ilbrink in het Limburgse Koningsbosch was ooit een café in de bossen rondom dit dorp. Het is nu een afgebrande ruïne, want zo’n 40 jaar geleden vloog het om onbekende redenen in de brand. Er gaan verhalen rond van schietpartijen en moorden hier in de buurt. Een van de moorden is nog niet zo lang geleden nog gebeurd namelijk in 2001. Er gaan geruchten rond dat je stemmen en voetstappen hoort.

 

#3 Psychiatrische ziekenhuis Sancta Maria, Noordwijk

Een psychiatrisch ziekenhuis vraagt gewoon om problemen als je het mij vraagt. Het gebouw werd tussen de jaren 1928 en 1938 gebouwd als uitbreiding van het hoofdgebouw in Noordwijkerhout. Door de jaren heen werd er veel gesproken over paranormale activiteiten in dit gebouw. Er wordt met deuren geslagen, mensen voelen plotselinge kou of hoofdpijn en batterijen gaan plots leeg. Inmiddels is het gebouw verbouwd en is er weer een psychiatrische instelling.

 

#4 Gevangenis Gravensteen, Zierikzee

De oude gevangenis van Zierikzee: Gravensteen, werd gebouwd in de 14e eeuw en heeft veel gevaarlijke criminelen in bewaring genomen. De gevaarlijkste criminelen kregen hier dan ook de doodstraf. Voordat ze geëxecuteerd werden voor de ogen van een publiek mochten ze nog een laatste maaltijd eten. Er wordt vaak gesproken over het horen van gebrom en het zien van schaduwen en schimmen. Op het moment zit er een fairtrade winkel op de eerste verdieping.

#5 Mariaschool, Arnhem

Dit gebouw functioneerde vroeger als school maar is nu een pand van RTV Gelderland. Er gaan de afgelopen 10 jaren verhalen rond over paranormale verschijnselen. Zo durven schoonmakers niet meer alleen naar binnen te gaan omdat er dingen gebeuren die niet te verklaren zijn. Zo gaan stofzuigers uit het niks aan en uit, worden wc’s doorgetrokken en gaan kranen aan en uit en worden er voetstappen gehoord, soms zelf als er niemand in het gebouw is.

 

Welke locatie vind jij het engst?

1 Comment on 5 plekken in Nederland waar het spookt!

  1. Ik hou nii van enge ziekenhuizen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*