Waylon door naar finale Eurovisie Songfestival

Het is Waylon donderdagavond gelukt om de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. De zanger staat daarmee in het rijtje van 26 artiesten die komende zaterdag hun land vertegenwoordigen

Bookmakers hadden al voorspeld dat Waylon de finale van de 63e editie van het Songfestival zou halen. De Outlaw in ‘m-zanger stond donderdagochtend nog op de negende plaats in de voorspellingen van de tweede halve finale.

De finaleplaatsen werden deels bepaald aan de hand van stemmen vanuit huis en deels aan de hand van juryleden uit alle deelnemende landen. Dinsdagavond hebben tien landen, waaronder Israël, Cyprus en Oostenrijk zich al geplaatst. De ‘big 5’, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn ieder jaar sowieso door vanwege de financiële bijdrage van de landen. Ook Portugal is door, aangezien Salvador Sobral de wedstrijd in 2017 won.

Nederland doet nu voor de derde keer op rij mee in de finale. OG3NE en Douwe Bob bereikten de afgelopen twee jaar de eindstrijd en eindigden op de elfde plek. De laatste keer dat ons land de finale niet wist te behalen, was met de deelname van Trijntje Oosterhuis, die het nummer Walk along vertolkte.

In 2014 stond Waylon met The Common Linnets ook al de finale. Samen met Ilse de Lange behaalde hij toen de tweede plaats, de hoogste notering sinds jaren.

Wil ja alle deelnemende nummer hooren? Luister dan naar de afspeelijst hieronder

Leave a comment

Your email address will not be published.


*