Israel wint het songfestival 2018

Nederland is zaterdagavond met Waylon als achttiende geëindigd bij het Eurovisie Songfestival. Israël is de winnaar van de 63e editie, die dit jaar in Lissabon, Portugal plaatsvond.

Israël won het liedjesfestijn met 529 punten. Cyprus werd tweede.

Waylon zei van te voren te hopen op een plek in de top 5. “We gaan altijd voor één, maar in ieder geval voor een plek in de top vijf”, aldus de zanger vlak voor de repetities bij zijn hotel in Lissabon.

Nederland behaalde zaterdag bij het Songfestival de laagste plek in zes jaar tijd. Alleen Trijntje Oosterhuis deed het slechter: zij haalde de finale überhaupt niet

Het Eurovisie Songfestival werd dit jaar in Lissabon gehouden, na winst van Portugal in 2017. Salvador Sobral won toen met Amar pelos dois.

 Televoting

Net als in 2016 en 2017 werden de punten dit jaar verdeeld in een deel van de vakjury en een deel van kijkers thuis. Via bellen en sms’en konden punten worden uitgedeeld door fans. Zoals altijd mag er niet gestemd worden op de inzending uit eigen land.

In totaal deden 43 landen mee aan het Eurovisie Songfestival. 26 daarvan stonden zaterdag in de finale. De bookmakers voorspelden van te voren een 21e plek voor Waylon. Israël en Cyprus waren favoriet voor de winst

Leave a comment

Your email address will not be published.


*